Thuisbatterij

THUISBATTERIJ

Verbruik wat je zelf opwekt, investeer in een thuisbatterij

Thuisbatterijen worden financieel steeds aantrekkelijker, zeker nu de salderingsregeling per 1 januari 2027 verdwijnt. Het wordt financieel voordeliger om zoveel mogelijk van je zelf opgewekte energie gebruik van te maken. Een thuisbatterij helpt je hierbij. 


Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen

Een thuisbatterij met Zonnepanelen is een slim idee. Met het eindigen van de salderingsregeling is het voor particulieren zonder thuisbatterij vrijwel onhaalbaar om alle elektriciteit die wordt opgewekt met de eigen zonnepanelen, meteen te verbruiken. Het zelfverbruik wordt in die situaties geraamd op ongeveer 30% van je opbrengst. De overtollige opgewekte energie kan op dit moment worden terug geleverd aan de energienet zonder dat er kosten aan verbonden zijn, per 1 januari 2027 stopt de salderingsregeling en energie bedrijven gaan een vergoeding vragen voor het overtollige energie dat huishoudens aan het energienet terugleveren.

Bij zonneschijn en een laag verbruik slaat de thuisbatterij de overtollige elektriciteit van je zonnepanelen op. Op de momenten dat de zon niet schijnt, voorziet de batterij zonnepanelen-installatie je woning van de nodige energie.

Zeker voor wie verwarmt met een warmtepomp of rijdt met een elektrische auto, biedt een (slimme) thuisbatterij heel wat voordelen. De batterij helpt de pieken in energieverbruik op te vangen en zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van het net.

Slimme sturing thuisbatterij

Moderne thuisbatterijen werken bijzonder 'intelligent'. Op basis van je reële energiebehoeftes over de dag wordt het opslaan en verbruik van elektriciteit automatisch geoptimaliseerd door een slimme sturing thuisbatterij. Hierdoor wordt steeds de meest voordelige energiekeuze gemaakt.

Thuisbatterijen voor maximaal zelfverbruik

Een thuisbatterij is nog steeds een uitstekende manier om het zelfverbruik van je eigen elektriciteit aanzienlijk te verhogen. Hoeveel zelfverbruik je behaalt, hangt af van verschillende factoren, zoals je verbruiksprofiel (bijvoorbeeld of je je verwarming op zonnepanelen draait of een elektrische auto hebt), het vermogen van je zonne-installatie en de opslagcapaciteit van je thuisbatterij.

Hoe meer je zelf verbruikt, hoe lager je elektriciteitsfactuur zal worden vanaf 2027. Met een slimme thuisbatterij kun je jaarlijks al snel enkele honderden euro's besparen op je energiefactuur.

In Nederland is er op dit moment geen landelijke subsidie voor thuisbatterijen voor particulieren. Wel zijn er mogelijkheden om de BTW op een thuisbatterij terug te vragen, en sommige gemeentes hebben eigen subsidies of leningen beschikbaar. Dit maakt het nog voordeliger om zelf energie op te slaan en te gebruiken.

Bovendien biedt een thuisbatterij een aanzienlijke mate van onafhankelijkheid van het publieke elektriciteitsnet. Dit betekent dat je bij een stroomuitval of black-out je eigen elektriciteit kunt gebruiken, zodat je niet zonder stroom komt te zitten.

Installatie van je thuisbatterij

Als specialist in duurzame energie volgt Simmaxx alle technologische ontwikkelingen op de voet. Ook op vlak van thuisbatterijen behoren wij tot de absolute pioniers. Wij hebben alle expertise in huis om voor elke situatie op maat een technisch voorstel uit te werken.

De volledige installatie, in bedrijfstelling en oplevering worden uitgevoerd door onze eigen vakmensen. We plaatsen je thuisbatterij en leveren deze installatie volledig gebruiksklaar op, inclusief de vereiste koppeling en correcte configuratie voor maximaal rendement. Dankzij onze expertise en het gebruik van kwaliteitsvolle batterijen voor zonnepanelen, geniet je jarenlang van een optimaal werkende installatie.

Benieuwd naar de thuisbatterij 10 kWh prijs of de thuisbatterij 5 kWh prijs? Neem contact op met Simmaxx voor een offerte op maat en ontdek hoe een thuisbatterij kopen je energiekosten drastisch kan verlagen.